Miljø-entusiaster vælger pilleovne

En pilleovn er en af de absolut mest miljøvenlige varmeløsninger med et minimum af skadelige partikler og en CO2-neutral forbrænding

Du udleder meget færre sundhedsskadelige partikler med en pilleovn end med de gamle brændeovne fra før 1995, som Staten ønsker skrottet!

Partikelforurening er skyld i en del for tidlige dødsfald hvert år. Pilleovnenes forbrænding er elektronisk styret, hvorfor den så godt som altid er helt ren. Der kan heller ikke fyres med vådt brændsel – træpiller opbevaret i lukkede sække er altid tørre. En pilleovn udleder derfor et minimum af skadelige partikler. Du har altså chancen for at gøre noget helt konkret for både miljø og sundhed.

Du får mere tid, behageligere varme og slipper for at tænke på korrekt fyring og justering!

Pilleovne har fuldautomatisk regulering af forbrændingen. Du fylder pillerne på, måske en gang om ugen, og så styrer den selv luftindtaget, mens du bare indstiller temperaturen eller tænder og slukker den. Samtidig har en pilleovn blæsere, som cirkulerer varm luft rundt i huset, fremfor den centrale strålevarme en brændeovn giver. Du vil derfor have det dejligt varmt, uanset hvor i stuen du befinder dig.

BONUS: derfor er den også god, hvis du i forvejen har en varmepumpe. Det løfter pumpens indsats, så varmen bliver mere jævn og kommer bedre rundt i huset.

Du og dine naboer slipper (næsten) for røg og lugt!

På en brændeovn åbner du lågen flere gange dagligt for at fylde brænde på og forsøge at styre temperaturen. Det gør, at lugten slipper ud i huset, brændet bliver udnyttet dårligere, og så kommer der mere os. En fuldautomatisk pilleovn derimod udnytter altid brændet optimalt. Derfor er det både nemt, godt for dit indeklima og for dine naboers udeklima.

Du sparer 50-70% på dine varmeudgifter!

For brændet har en virkningsgrad på over 90%. Det er nærmest optimalt. Modsat har gamle brændeovne en elendig virkningsgrad, ofte på omkring 40-60%, fordi man manuelt styrer luftindtaget. Det betyder, at meget energi går til spilde, når den opvarmer. Med en pilleovn bruger du altså kun den energi og de penge, der er nødvendige.

Altid tryghedskoncept med i prisen

Du får altid udvidet garanti på din pilleovn med vores inkluderede tryghedskoncept. Det giver dig 24 mdrs. garanti, et gratis et-års serviceeftersyn, udvidet support mm.  Så kan du trygt læne dig tilbage og nyde din ovn.

LÆS MERE

Din guide til det gode køb

Har du besluttet dig for en pilleovn? Så læs denne guide til det gode køb.
Vi har samlet det væsentlige, du har brug for at vide, når du vil købe en MCZ.

DIN KØBEGUIDE
Se pilleovne