Vores ansvar, vores bæredygtighed

Vores miljø

Miljøet takker dig for din indsats

Vores kontaktformular

Køb af pilleovn er ikke kun en gevinst for dig…

Hver dansker udleder i gennemsnit 6,78 tons co2 om året – og det er endda den laveste udledning siden 1960. Faldet i co2-udledning pr. indbygger skyldes blandt andet danskernes køb af miljøvenlige biler, der kan køre langt på literen. Men vi kører faktisk længere end nogensinde før.
Danmark var ifølge WWFs Living Planet-rapport fra 2012 nr. 4 over lande, der belaster kloden mest pr. indbygger. Nu ligger vi på en 40. plads.

Det viser, at danskernes vil og kan tage ansvar for vores eget aftryk på miljøet, og derved efterlade et grønt klima til vores børn – samtidig med at vi sparer vores kroner og ører på opvarmning.

Udledning af klimagasser i 2010

http://www.globalis.dk/Verdenskort/Udledning-af-klimagasser/Udslip-af-klimagasser

At anskaffe sig en pilleovn reducerer dine varmeudgifter med mellem 50-70%. Men det er ikke kun din pengepung, du gavner med træpiller som opvarmning. Miljøet takker dig nemlig også.

MCZ pilleovne benytter CO₂ neutralt brændstof i form af træpiller. Forenklet set betyder det, at forbrændingen af træpiller ikke frigiver mere CO2 til atmosfæren end det, der ville være frigivet, hvis træpillerne var blevet naturligt nedbrudt.

Derudover er der nogle meget strenge krav til niveauet for udledning på pilleovne. Det betyder f.eks. at alle certificerede pilleovne har en lavere udledning og er derfor mere miljøvenlige end brændeovne – også de svanemærkede brændeovne.

MCZ pilleovne har et patenteret og meget effektivt styresystem, der gør MCZ produkterne til nogle af de mest miljøvenlige på markedet.

Plant træer sammen med os!

Nu får du endnu bedre samvittighed ved køb af en MCZ.

Som den eneste i branchen har MCZ Norden besluttet, at plante ét træ for hver pilleovn, der bliver købt pr. 1. september 2017. Projektet foregår i samarbejde med Growing Trees Network, som faciliterer dette sunde og grønne initiativ. Træerne bliver plantet over grundvand, som endelig er blevet kortlagt i Danmark efter en lang process, hvilket betyder både renere vand og friskere luft til danskerne.

Derved kan pilleovnsejere nu varme sig ved tanken om at give endnu mere tilbage til naturen! 

Indtil nu har vi været heldige at kunne plante træer i 7 forskellige folkeskove forelt på 5 kommuner. Vi er rigtig glad efor, at vi sammen med vores kunder har muligheden for at kunne give tilbage til den danske natur.

I vinterhalvåret er det naturligvis vanskeligere at plante træer, og de vil derfor blive gemt til beplantning til foråret.

Du kan læse mere om Growing Trees Network her.

Tusind tak til alle vores kunder for at bidrage positivt til miljøet og naturen!

De økonomiske og miljøvenlige fordele ved MCZ pilleovne

  • Du vil opleve en kæmpe besparelse på dine varmeudgifter, der kan mindskes med hele 50-70%.

  • Træpiller er forholdsmæssigt billigere end meget andet brændsel og koster ca. en tredjedel af gas eller olie.
  • En MCZ pilleovn har en fuldautomatisk regulering af forbrændingen – du skal aldrig tænke på “korrekt” fyring.

  • MCZ pilleovne kan programmeres, så du har en behagelig stuetemperatur, når du er hjemme, og f.eks. 18 grader når du er væk/sover. Således bruges der kun energi, når der er behov.

  • Den høje virkningsgrad på over 90% giver en utroligt høj udnyttelsesgrad af brændset – og meget mindre udledning/forbrug.
  • Du kan indstille pilleovnen så rumtemperaturen er ensartet, og undgår store temperaturudsving – hvilket er godt for både komfort og energiforbruget.
  • Pilleovne benytter en CO2 neutral brændselstype (træpiller), og fyring med dette bidrager ikke til drivhuseffekten.
  • Du kan tænde/slukke din pilleovn lige når du vil – så du bruger hverken mere eller mindre energi end du behøver.
Se flere pilleovne