Case: Pejseindsatsen

Case: Pejseindsatsen

Produkt: CUTE
Problem: Opvarmning af kontor på ældre herregård
Billeder: Alessandra Monti, Sandro Paderni, Eugenio Castiglioni

Projektet – Den gamle pejs

Bygningen er en større herregård, der går tilbage til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Den består af tre beboelige etager for i alt 450 kvadratmeter.

Ejeren tog sig personligt af renoveringen af ​​herregården med det formål at bevare sin struktur og charme, samtidigt med intentionen om, at bygge den om til bolig og kontor til sit styling- og designstudie.

Interiøret skal skille sig ud med en elegant og sofistikeret stil ved at kombinere vintage-møbler med designelementer fra 1950’erne.

I stueetagen er der et køkken, spisestue, stue og spisestue. Studiet og soveværelset ligger på første sal. Den øverste etage, som benyttes i begrænset omfang, er beregnet til gæster.

Bygningen opvarmes af en naturgaskedel, der opvarmer radiatorerne. På grund af den mindre end optimale isolering af bygningen er denne kedel alene ikke tilstrækkelig til at sikre en passende temperatur i alle rum. Tidligere har en pejs opvarmet en opholdsstue, hvis indsats nu står tom.

160 m3

Valget af pilleovn

En varmekilde udover gaskedlen blev altså nødvendig især i de områder af huset, der bruges mest; Specielt for radiatorerne i studiet lykkedes det kun at opvarme rummet op til 16 ° C, hvilket ikke er en passende temperatur, når man ønsker at opholde sig her i mange timer.

Den lille pilleovn blev installeret i en indsats, der tidligere har rummet en ældre kakkelovn/pejs.

Denne opgave viste sig at være ekstremt enkel, da røgafgangen fandtes over pilleovnen, hvilket muliggjorde en let og hurtig forbindelse med den eksisterende skorsten.

1½ sæk

CUTE har et funktionelt, rent og teknisk udseende, der minder om de mekaniske genstande fra halvfjerdserne.
Jeg kan godt lide den for sin enkelhed, fordi den ikke stræber efter at være noget andet.

– Alessandra Monti, ejer af styliststudie

87% effektiv

Det opvarmede miljø

Studiet består af to miljøer; Et større rum, hvor personalet arbejder samt ejerens private kontor.

Ved at lade døren stå åben opvarmer den varme luft, der produceres af ovnen, begge rum effektivt op til ca. 50 kvadratmeter.

CUTE har en energieffektivitet på 87%, hvilket sikrer et meget højt udbytte af træpillerne.

Daglig brug

Pilleovnen benyttes hele dagen fra kl. 8.00 til sent på aftenen. Ventilationen holdes på niveau 1 eller 2, så den varme luft også kan nå ejerens private kontor. Når den ønskede temperatur er opnået på omkring 22°C, foretrækker ejeren helt at slukke for ventilationen.

Herefter fortsætter CUTE med at varme effektivt ved stråling og naturlig konvektion, hvilket sikrer meget stille drift.

Karakteristiske træk

Ud over det minimalistiske design sætter ejeren også pris på pilleovnens naturlige flamme. Takket være sin aflange brændskål lægger træpillerne sig jævnt og skaber en stor og tiltalende flamme, der ligner flammen fra en brændeovn.

Gå til CUTE

Før

Efter

Se flere pilleovne