5 grunde til, at du bør supplere din varmepumpe med en træpilleovn

Varmepumper er den mest brugte opvarmningsform i Danmarks hjem – og ofte som den primære kilde til opvarmning (kilde: https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Statistik/opvarmningsundersoegelsen.pdf). Men det er ikke meningen. Du bør supplere din varmepumpe med anden opvarmning for at få varme nok – og her er en træpilleovn en oplagt og behagelig løsning. Du får 5 grunde lige her.

1. Du får en blød, behagelig, cirkuleret varme.

Radiatorerne sender varmen afsted som strålevarme, så der bliver særligt varm i nærheden af apparatet, mens resten af rummet er noget køligere. I stedet cirkulerer træpilleovnen varmen ud i rummene med blæser, når du slår den til. Det betyder, at hele rummet, huset, dig og din familie bliver gennemvarmet på en behagelig og blød måde. Og bare rolig – i de moderne træpilleovne er blæseren yderst lydsvag.

2. Du får et bedre indeklima
Hvor luft-vand-varmepumper udnytter luften udenfor, cirkulerer træpilleovnen luften, som er i rummet. Den varmer det op og tørrer det, så luftfugtigheden bliver lavere. Det er bedre for dig at være i og gør risikoen langt lavere for fugt og svamp. Huse med kælder døjer særligt med luftfugtigheden, så her gør træpilleovnen en ekstra markant forskel.

3. Du sparer penge på elregningen

En varmepumpe har ofte mange ekstrafunktioner, som du kan slå til – men det bruger energi og tærer på elregningen. Det samme gælder, når de kolde grader er over os, for her leverer varmepumpen for lave temperaturer til at varme dig og huset op – og så trækker den på el. Træpilleovnen løfter temperaturen, når varmepumpen ikke slår til. Og i det kolde nord med dårligt isolerede huse, gamle centralvarmesystemer eller små radiatorer og rør – ja, så sker det tit.

4. Du nyder godt af hyggen – og varmen

Mange køber en træpilleovn, fordi den er et hyggeligt supplement – at sidde der ved den levende ild og hygge sig. Det er en særlig evne ilden har, som et af vores grundelementer. Men når vi møder kunder senere hen, er de begyndt at bruge ovnen hver dag. De har oplevet, hvor dejlig varme den giver, og hvor nemt det er. Så hyggen er der – men det er varmen også.

5. Du får levende ild i en miljøvenlig løsning

En træpilleovn brænder 9 gange renere en den bedste brændeovn! Årsagen er, at træpilleovnen regulerer sig selv, så den får højest mulig virkningsgrad af pillerne – som i øvrigt er CO2 neutrale. Derfor danner ovnen også færre støvpartikler og ryger næsten ikke – den er altså til mindre gene for naboen. Så hvis du vil passe godt på klimaet og samtidig holde varmen, er træpilleovnen en oplagt suppleringsvej at gå.